VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE / Planirate doček na otvorenom? Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći

Image
Foto: Pixsell/ Davor Puklavec

Izvanprosječno toplo vrijeme nastavlja se i dalje, a u utorak ponovo jača južina

30.12.2023.
8:32
Pixsell/ Davor Puklavec
VOYO logo

Ovih dana, vrijeme je iznadprosječno toplo, a prema prognozi, nastavlja se i u narednom periodu. Danas će biti promjenljivo, u Gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu ponegdje i pretežno oblačno. Povremeno malo kiše, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici. Vjetar slab, mjestimice do umjeren jugozapadni, u Dalmaciji jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 16 stupnjeva, javlja DHMZ.

I sutra će biti iznadprosječno toplo te razmjerno vjetrovito. Na Jadranu i uz njega promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru. U središnjim i istočnim krajevima djelomice sunčano. Zapuhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadni vjetar, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar će jačati prema kraju dana. Jutarnja temperatura između 1 i 7, na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna između 11 i 16 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novogodišnjoj noći i dalje prilično vjetrovito. Kiša povremeno na Jadranu i uz njega, češća na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, a prema jutru će se proširiti i na središnje i istočne krajeve. Temperatura u noći između 5 i 10, na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva.

Jačanje južine

HRT javlja da će u relativno toploj i vjetrovitoj novogodišnjoj noći ponegdje biti kiša, ponajprije u krajevima uz Jadran, a na Novu godinu ujutro i prijepodne i u sjevernijim područjima. Popodne djelomično razvedravanje, uz malo nižu temperaturu nego za vikend, a u utorak ponovno jačanje južine, pri čemu na kišu treba računati posebice u gorskoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu nedjeljno jačanje juga donosi prema kraju dana sve češću kišu koja će se nastaviti i u noći na ponedjeljak, uglavnom u Dalmaciji i tijekom ponedjeljka. Jugo će okrenuti na jugozapadni i zapadni vjetar koji će postupno slabjeti. Već u utorak jačanje jugozapadnjaka i juga, uz porast naoblake te ponovno povećanu vjerojatnost za kišu, posebno na sjevernom Jadranu", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO: U 2024. s južinom: Nastavlja se iznadprosječno toplo vrijeme, evo što očekivati ako planirate doček na otvorenom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo