DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAJLUĐU NOĆ: / Ako planirate provesti vrijeme na otvorenom, ovo biste trebali znati...

Image
Foto: PIXSELL

Bliži nam se najluđa noć u godini, a ako je planirate provesti na otvorenom ili u obilasku mjesta ili grada, vremenska pognoza je nešto što će vam sasvim sigurno zatrebati.

29.12.2017.
10:24
PIXSELL
VOYO logo

Početak vikenda nosi nam nestabilno i promjenjivo vrijeme. U subotu će veći dio zemlje biti bez oborina, ujutro u unutrašnjosti mjestimice moguća magla dok će vjetar na kopnu većinom biti slab jugozapadni i južni. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Na Jadranu je ujutro moguća mjestimice još bura, a prema kraju dana jugozapadnjak i jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom od -7 do -2, na Jadranu od 2 do 7, a najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu 8 i 13 °C.

Sunčana subota

Na istoku će najniže temperature biti od -3 koliko će biti u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru, dok će dnevni maksimalac na istoku dosegnuti između 5 i 6 stupnjeva Celzijevih koliko će biti i u Slavonskom Brodu. U unutrašnjosti slično vrijeme. Zagreb, Karlovac i Sisak budit će se uz -3 stupnja Celzijevih dok će dnevni maksimalac, uz izmjenjivanje oblačnih i sunčanih razdoblje, ići do 8 stupnjeva. Na sjeveru zemlje najniže temperature bit će između -2, koliko je predviđeno za područje Varaždina i Koprivnice, u Križevcima -3 te u Čakovcu -5 stupnjeva Celzijevih. Na cijelom će području cijelog dana prevladavati oblačno vrijeme uz pokoju zraku sunca. Maksimalne temperature u subotu će na ovom području ići do 5 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Gospić i Delnice u subotu će ujutro biti u minusu od -5 do -8, dok će se tijekom dana temperatura ne ovom području popesti do 6 stupnjeva Celzijevih. Bit će oblačno, ali suho, kao i u Senju gdje će temperature biti od 1 do 8 stupnjeva Celzijevih. U subotu ujutro bit će hladno i u Fužinama gdje će temperatura biti od -4 do 2 stupnja. Istra će još u subotu uživati u sunčanom vremenu uz pokoji tamni oblak. Dnevni maksimalac u Rijeci ide do 8 stupnjeva, u Rovinju 9, Pula 8, a u Poreču će biti maksimalnih 7 stupnjeva Celzijevih.

Na području središnjeg i južnog Jadrana u subotu se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz jutarnje minuse u Kninu i Sinju gdje će biti -4 stupnja, u minusu će se probuditi i Šibenik (-1), dok će dnevne temperature biti iznimno ugodne za ovo doba godine. Zadar 10, Šibenik 9, Split 9, Dubrovnik 9, Makarska 9, Knin i Sinj 7 stupnjeva Celzijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjenjiva nedjelja

U nedjelju će diljem zemlje prevladavati oblačno vrijeme uz moguća kišna razdoblja. Zbog južnog i jugozapadnog vjetra i temperature će blago porasti, no isti će vjetrovi donijeti kišu. Osijek i Slavonski Brod budit će se uz nulu, Beli Manastir i Daruvar uz 2 i 3 stupnja. Dnevni maksimalac na istoku zemlje bit će između 11 i 12 stupnjeva Celzijevih.

Slično vrijeme očekuje središnji dio oko glavnoga grada. Zagreb, Karlovac i Sisak u prvoj polovini dana obasjavat će sunce, no kako će se dan primicati kraju bit će sve više oblaka. Dnevni maksimalac za ovo područje bit će 12 stupnjeva Celzijevih. Varaždin, Čakovec, Koprivnica i Križevci budit će se uz temperature od 3 stupnja, dok će one tijekom dana porasti i do 11 stupnjeva Celzijevih. Izmjenjivat će se kišna, oblačna i sunčana razdoblja. Najviše kiše bit će na području Čakovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na području Gospića, Delnica i Senja za nedjelju je najavljena kiša uz temperature od 1 do 11 stupnjeva Celzijevih. Poreč, Pula, Rijeka i Rovinj uživat će u temperaturama koje će sezati i do 12 stupnjeva, no nedjelja će na ovom području biti kišna. Na području srednjeg i južnog Jadrana temperature će biti u blagom porastu u odnosu na subotu. Posvuda za stupanj, dva viša temperatura. Dnevni maksimalac sezat će do 12 stupnjeva Celzijevih, no i na ovom se području očekuje oblačno vrijeme s mogućom kišom.

Za one koji Novu godinu misle dočekati na otvorenom valja napomenuti da će temperatura u većini Hrvatske u novogodišnjoj noći biti iznad nule, na većem dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana, kao i u Istri, očekuje se kiša. Kišno će biti i u sjevernim dijelovima zemlje (Čakovec/Varaždin), dok bi u drugim dijelovima zemlje trebalo biti suho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kišna Nova godina

Novogodišnje jutarnje temperature u cijeloj bi zemlje trebale biti iznad nule. Na istoku zemlje jutarnje temperature bit će oko 2-3 stupnja, dok će one maksimalne sezati sve do 13 stupnjeva Celzijeva koliko se očekuje na području Daruvara. Beli Manastir i Osijek bit će na 12 stupnjeva, a Slavonski Brod zabilježit će 11 stupnjeva Celzijevih. Kiša se očekuje već od jutra.

Kiša i tmurno vrijeme u ponedjeljak će prevladavati i na području središnjeg dijela zemlje. Minimalna temperatura zraka za ovo područje bit će 2 stupnja, a maksimalna ide do 13. Slično i na sjeveru zemlje. Kiša i tmurno uz temperature između nule i 10 stupnjeva Celzijevih. Na području Gospića i Delnica u ponedjeljak se očekuje snijeg. Fužine će biti jedino mjesto u ponedjeljak koje će mjeriti minuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poreč, Pula, Rovinj i Rijeka bit će područja nad kojima će se cijelog dana izmjenjivati suha i sunčana te kišna razdoblja. Temperatura zraka između 4 i 13 stupnjeva Celzijevih. Kiša će cijeli dan padati i na području srednjeg i južnog Jadrana. Zadar, Šibenik, Split, Knin, Makarska i Dubrovnik zabilježit će temperature između 4 i 14 stupnjeva koliko se očekuje u Zadru. (DHMZ)

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo