TRAŽILI ZAŠTITU / Detalj koji je mnogima promaknuo: HOS-ovac na jučerašnjoj konferenciji nosio kravatu s natpisom "Za dom spremni"

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Zna se što su fašisti radili - osnivali koncentracijske logore, mi nismo nikog mučili, ubijali, proganjali. Neka ostave '41. na miru'

29.8.2017.
10:11
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši pripadnici HOS-a jučer su u Osijeku održali konferenciju na kojoj su od premijera Plenkovića zatražili da ih zaštiti i stane iza njih. Naime, na konferenciji se mogao uočiti i jedan detalj na kravati Borislava Barišića na kojoj se nalazio grb HOS-a i natpis "Za dom spremni". 

Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga  jučer je poručio kako ih nitko neće uvući u '41. ili '45. jer je HOS, kako je rekao, nastao 1991. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Braniteljske udruge traže zaštitu 'devet poštenih imena na maloj ploči u Jasenovcu': 'Nećemo gledati kako se skida ploča'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo uporište u zakonu, a iznad svih imamo moralno uporište. Nećemo sjediti i gledati kako se skida ploča. Zna se što su fašisti radili - osnivali koncentracijske logore, mi nismo nikog mučili, ubijali, proganjali. Neka ostave '41. na miru, nekla se bave gospodarstvom, da djeca ne odlaze. Ne može nitko uzeti gumicu i obrisati - mi smo hrvatski branitelji", izjavio je Barišić.

Kravatu s natpisom komentirao je i bivši predsjednik Ivo Josipović, koji je na svom Facebooku napisao kako modni odabir Barišića narušava njihovo poštenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo