AMERICANA IMA SUPERGRUPU / Čuvajte se folk čudovišta!

Image

Članovi Bright Eyesa, My Morning Jacketa i kantautor M.Ward osnovali su novi bend čiji debitantski album izlazi u rujnu.

23.6.2009.
17:39
VOYO logo

Monsters Of Folk naziv je vjerojatno prve, a u svakom slučaju ultimativne americana supergrupe koju sačinjavaju Conor Oberst i njegov gitarist iz Bright Eyesa Mike Mogis, kantautor M.Ward te Jim James, član My Morning Jacketa.

Album prvijenac, nazvan jednostavno imenom grupe, već je završen i na tržište stiže 22. rujna, neposredno po izlasku najavnog singla. Tekstovi su djelo M.Warda, dok glazbu potpisuju svi članovi benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Monsters Of Folk" će sadržavati 15 pjesama, među kojima se opravdano možemo nadati nekom americana klasiku. Naime, dva "folk čudovišta", Oberst i M.Ward, uživaju u tituli "novi Dylan", a "Z", koncertni "Okonokos" i posljednji "Evil Urges" My Morning Jacketa spadaju među najbolje rock albume objavljene u posljednjih nekoliko godina.

Ideja o stvaranju benda rodila se iz dugogodišnjeg prijateljstva i neformalnih sessiona ovog kvarteta. Prije pet godina održali su i nekoliko manjih koncerata, a prava turneja uslijedit će nakon što album ugleda svjetlo dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo