'Nećemo zakazati' / Červar nakon rudarske borbe: 'Samo patnja jača karakter, dobro da smo ovo prošli'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Ako je sve lako - glava nije budna. Stabilnost uma, razuma, time se dolazi do pobjede kojom se kažnjavaju takve stvari kao što je protivnička grubost', kazao je hrvatski izbornik

29.10.2017.
14:43
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

I Lino Červar je bio iznenađen slovenskom grubošću u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici. "Nisam očekivao da će naboj biti na tolikoj razini, bilo im je stalo da nas dobiju pod svaku cijenu. Puno nervoze, nekoliko puta su pogibeljno startali. Bili smo izmaltretirani. Ali samo kroz patnju se jača karakter", podvući će izbornik nakon 21:20 karakterne pobjede Kauboja u zagrebačkoj Areni, istaknuvši da je to jedini put do pobjede.

"Nemamo se što obračunavati s njima, nego igrati i pobijediti. To je pobjednički put. Pobjedom se kažnjavaju takve stvari, to moramo shvatiti", univerzalnu misao kazao je Červar. "Odlučio je karakter naših igrača koji su u pravom momentu stisnuli obranu 6-0 koja je djelovala jako gusto. Bila je energična i pokretljiva i nije dozvoljavala prostor kao što je to bilo u prvom poluvremenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornikova nit vodilja za pripreme uoči Eura koje počinju u prosincu je da se - obitelj okupi, misleći pritom na ozlijeđene Duvnjaka, Kopljara i Šebetića. "Sredit ćemo glave i vratiti se u prosincu", najavio je Igor Karačić. "Kad nam se vrate ozlijeđeni igrači ekipa će biti zrela, spremna."

Izbornik je posebno pohvalio naknadno pozvanog desnog vanjskog Marija Vuglača, koji je zabio četiri pogotka, dajući puno dobre energije momčadi. "Na njemu nije bila pozornost ni svjetla reflektora, ali igrao je sa srcem, hrabro, smiono, takvi su pobjednici. Drugi se moraju na njega ugledati", rekao je Červar ne imenujući na koga je mislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitavu reprezentaciju oduševila je puna Arena. "Ne znam koja reprezentacija može doživjeti punu dvoranu na prijateljskoj utakmici", istaknuo je izbornik.

Vori: 'Nećemo zakazati'

Kapetan i povratnik Igor Vori zabio je jedan od ključnih golova, koju minutu prije kraja kod 19:19. Po običaju nije se osvrtao na vlastitu igru, već kapetanski jedino na momčadsku. "Nije nam bilo lako, puno obaveza ovaj tjedan, ali i puno dobrih stvari u dvije urakmice. Slovenci su neugodni brzanci, nismo im dozvolili brze prolaze."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sedam dama nije se moglo odveć mnogo načiniti po pitanju uigranosti. Bit će to, stoga, jedan od ključnih procesa tijekom priprema. "Poradit ćemo na uigranosti. Najbitnije - put ka uspjehu kreće od obrane, karakterom, kompaktnošću. Nećemo zakazati, dat ćemo sve od sebe", zaključuje hrvatski kapetan gledajući u budućnost i hrvatsko Europsko prvenstvo u siječnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo