Osudio je nasilje, ali... / Batarelu su problem u Crkvi 'homoseksualni predatori': A što je s onima koji zlostavljaju djevojčice?

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

"Nula tolerancije za zlo u Crkvi. Nula tolerancija za aktivne homoseksualce među klerom", poručio je Batarelo

27.2.2019.
10:31
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Vice Batarelo, član Vigilarea i jedan od organizatora Hoda za život protiv pobačaja, sinoć je na svom Facebooku reagirao na presudu trećem čovjeku Vatikana George Pellu kojeg su u Melbourne osudili zbog seksualnog zlostavljanja dječaka

Iako je osudio svako nasilje i spolno napastovanje djece, za sve to okrivio je - "homoseksualne predatore u Crkvi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osuđujem sve nasilje i spolno napastovanje nad djecom i mladih unutar Crkve i društva. Kao otac takvi diabolični činovi me gade i revoltiraju i bolje da ne napišem što bi takvima napravio. Očekujem konkretnije i strože akcije protiv homoseksualnih predatora naročito u Crkvi (dokazana je velika korelacija između zlostavljanja mladih i aktivni homoseksualni predatora svećenika). Mogu ovdje javno potvrditi da buduća pravna organizacija Ordo Iuris će aktivno zastupati potencijalne žrtve klerikalnog zlostavljanja. Nula tolerancije za zlo u Crkvi. Nula tolerancija za aktivne homoseksualce među klerom. Ona je Kristova zaručnica i kao katolički laici štiti ćemo ju zajedno s vjernim klerom. Bl. Alojzije Stepinac, moli za nas!, piše Batarelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo