'APSOLUTNO NAJVIŠE VRIJEDNOSTI IKADA IZMJERENE': / Vakula poslao posebno upozorenje za četvrtak, padat će rekordi

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Znali smo da je prevrtljiva, ali da će veljača donijeti ovakve vremenske prilike, nitko nije očekivao

27.2.2019.
11:20
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ovakvu veljaču rijetko tko pamti. Nakon prošlogodišnje koja je u zadnjim danima donijela neke od najnižih temperatura izmjerenih, ove godine iznenadile su nas proljetne temperature. Jučer je mjestimice bilo i 20 stupnjeva Celzijevih, no sutra bi moglo biti i toplije.

Iznadprosječno toplo

Najavljuje to poznati hrvatski meteorolog Zoran Vakula, koji očekuje da će sutra pasti novi rekordi. "Štoviše, za kraj veljače gotovo sigurno, a ponegdje su čak moguće i apsolutno najviše vrijednosti ikada izmjerene u veljači. Stoga će posljednji dani veljače, unatoč malo manje toploj iako pretežno sunčanoj srijedi - još više povećati njezinu iznadprosječnu toplinu", prognozirao je Vakula za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će biti oblačnije, ponegdje uz slabe oborine i nešto nižu temperaturu, na Jadranu i jugo, no već za vikend će vjerojatno biti ponovno sunčanije, uz buru.

Od nedjelje opet porast temperature

Subota će biti sunčanija, uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar bit će i nešto svježije, dok od nedjelje ponovno slijedi porast temperature uz povećanje vjerojatnosti za povremenu mjestimičnu kišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo