SKANDAL TRESE RUSIJU / Mladi ruski rukometaši namještali utakmice na Euru u Hrvatskoj: 'Ovo je izdaja'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prijete im zatvorske kazne

22.9.2021.
14:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Veliki skandal trese ruski rukomet nakon što je tamošnji Savez zbog sumnji u namještanje utakmice suspendirao osmoricu mladih reprezentativaca. Pod povećalom su se našli zbog sumnje da su namjestili utakmice na Europskom prvenstvu do 19 godina koje je nedavno održano u Hrvatskoj.

Ruski Sport-express navodi kako su na udaru Dmitri Kandubin, Aleksander Morozov, Nikita Gogoljev, Dimitri Frolov, Danil Dmitriev, Maksim Naidunov, Maksim Jermolin i Georgi Kirilenko. Oni su sve priznali nakon testiranja na poligrafu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je težak dan za mene u Savez. Kad sam dobio dokaze o tome što se dogodilo, ruke su mi se odsjekle. Duboko sam razočaran s našim mladim igračima. Ovo je strašna izdaja", izjavio je predsjednik Saveza Sergej Šiškarjev te je otkrio da je do manipulacije došlo na utakmicama s Danskom i Austrijom. Pogotovo je sudar s Austrijancima bio sumnjiv jer su s njima odigrali dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta je utakmica odmah pobudila sumnje jer momčad ne može izgubiti 17 razlije, a onda nekoliko dana kasnije pobijediti sa sedam razlike", dodao je.

Spomenutim rukometašima sada prijeti do sedam godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo