KRAJ BRATSTVA I JEDINSTVA: / Sve blize gasenje ABA lige?

Prema informacijama iz srpskih medija, sve je izglednije da ce aktualna sezona regionalne kosarkaske ABA lige, u kojoj sudjeluju i hrvatski klubovi, ujedno biti i posljednja.

4.3.2015.
8:44
VOYO logo

Kako je objavio SOS kanal, ovih je dana u Beogradu pod patronatom Medunarodne kosarkaske federacije (FIBA) odrzan sastanak predstavnika saveza zemalja regije. Navodno je donesena odluka da nacionalni savezi uskrate podrsku ovakvoj ABA ligi.

U praksi bi to trebalo znaciti da nijedan savez ubuduce nece registrirati igrace za klubove koji igraju ABA ligu, a ni suci vise ne bi imali dozvolu sudenja u ovom natjecanju. Sada, medutim, treba vidjeti kako ce na ovu odluku reagirati klubovi i tvrtka Sidro koja vodi ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SOS kanal ipak istice da ukidanje ABA lige ne bi nuzno znacilo i gasenje regionalnog natjecanja. Moguce je da bi se osnovala nova liga, ali nju bi vodili nacionalni savezi, a ne privatne tvrtke.

Podsjetimo, prije nekoliko se tjedana pojavila informacija da ce FIBA na svojoj skorasnjoj sjednici ukinuti priznanje ABA ligi, kao i da ce vec od jeseni pokrenuti pandan aktualnoj Euroligi koju vodi ULEB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo