DERBI U KUTIJI ŠIBICA / Zagreb na krilima odličnog Mandića svladao Nexe

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Najbolji u redovima Zagreba bili su Timur Dibirov sa šest, odnosno Luka Lovre Klarica i Filip Glavaš s po pet četiri pogotka

5.5.2024.
19:07
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Rukometaši Zagreba slavili su u najvećem hrvatskom rukometnom derbiju protiv Nexea rezultatom 24-18 (13-9) te tako desetom pobjedom zaredom zaključili posljednje 10. kolo.

Image
OŠTRO /

Stigle kazne za incident na utakmici Nexea i Zagreba: Žestoko kažnjeni Bezjak i Vujović

Image
OŠTRO /

Stigle kazne za incident na utakmici Nexea i Zagreba: Žestoko kažnjeni Bezjak i Vujović

Ovom pobjedom Zagreb je stigao do četiri, od šest potrebnih bodova za obranu naslova prvaka Hrvatske. Sljedeća utakmica u razigravanju za prvaka na rasporedu je 22. svibnja također u Kutiji šibica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Zagreba Andrija Nikolić za ovu utakmicu nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Yoela Cunija Moralesa, Paola Kraljevića i Davora Ćavara, a dvoboj su s tribina odgledali i Edin Klis, Aljaž Panjtar i Maksimilijan Molc. Kod Nexea nije bilo suspendiranih Marka Bezjaka i Aljaža Velkavrha.

Domaćini su od prve minute nametnuli svoj ritam i pokazali da ne žele dopustiti da ova utakmica u bilo kojem trenutku uđe u rezultatsku neizvjesnost. Imao je Zagreb i sedam pogodaka prednosti (12:7) u 22. minuti, ali završnica prvog poluvremena ipak je pripala rukometašima iz Našica. Do konca susreta, hrvatski su rukometni viceprvaci uspjeli smanjiti zaostatak na 13:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Zagreb je opet bolji, ali niti Našičani se ne predaju. U 35. minuti Adin Faljić pogađa za 15:10 vodstvo Zagreba, ali Nexe ubrzo hvata priključak preko Marka Račića i Predraga Vejina.

Do kraja utakmice igralo se čvrsto u obrani na obje strane, s dosta promašenih zicera i sedmeraca također na obje strane. Zagreb je u nekoliko navrata odlazio na maksimalnih plus sedam, a na koncu je susret završio s 24:18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u redovima Zagreba bili su Timur Dibirov sa šest, odnosno Luka Lovre Klarica i Filip Glavaš s po pet četiri pogotka. Matej Mandić je briljirao s čak 14 obranjenih lopti. Kod Našičana je Adir Cohen postigao četiri gola, dok su Manuel Štrlek i Predrag Vejin postigli po tri pogotka. Dominik Kuzmanović je imao 11 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo