VIDEO: / Slavlje Arsenala za kraj, veliki preokret Chelseaja

Nogometaši Arsenala u novu će godinu ući kao prvoplasirana momčad na ljestvici Premierlige. U dvoboju 19. kola svladali su Newcastle na njegovom St. James' Parku s 1:0.

29.12.2013.
16:45
VOYO logo

Topnici imaju 42 boda, jedan više od Manchester Cityja, i nitko ih više ne može skinuti s vrha u ovom kolu.

Newcastle je, pak, na sedmom mjestu s 33 boda, a ovo mu je bio tek drugi poraz u posljednjih deset kola u kojima je ostvario čak sedam pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini je strijelac za Arsenal u nedjeljnom ogledu bio Olivier Giroud koji je na taj način prekinuo post koji je trajao 499 minuta. Francuz je zabio glavom u 65. minuti poslije nabacivanja Thea Walcotta iz slobodnog udarca. Treba napomenuti i da je Arsenal u ovoj utakmici igrao bez ozlijeđenog Mesuta Özila.

Liverpool je poslije četiri uvjerljive pobjede upisao drugi poraz u nizu, Chelsea je bio bolji s 2:1. Strašan je bio tempo utakmice na Stamford Bridgeu, posebno od strane domaćih nogometaša koji su igrali kao navijeni u prvih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Chelsea ostao niti šokiran nakon što je primio pogodak već u četvrtoj minuti utakmice, pogodak je zabio Martin Škrtel koji je iz blizine pogodio domaću mrežu. No, već do poluvremena je Chelsea, posve zasluženo, okrenuo rezultat u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 17. minuti sjajan pogodak zabio Eden Hazard, a u 34. je, pak, stadion eksplodirao nakon spretnog pogotka Eto'a. Brazilac Oscar je ubacio nisku loptu na metar-dva od vratiju Liverpoola, a vrhom kopačke je Kamerunac nekako dotaknuo loptu koja se doslovno ušuljala u gostujuću mrežu za 2:1 Mourinhove momčadi.

Chelsea - Liverpool 2-1 (Hazard 17, Eto'o 34 / Škrtel 4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham - Stoke 3-0 (Soldado 37, Dembele 65, Lennon 69)

Newcastle - Arsenal 0-1 (Giroud 65)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton - Southampton 2-1 (Coleman 9, Lukaku 74 / Ramirez 71)

Redoslijed: 1. Arsenal 42 2. Manchester City 41 3. Chelsea 40 4. Everton 37 5. Liverpool 36 6. Manchester United 34 7. Tottenham 34 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo