MALA POBJEDA KUKURIKU KOALICIJE / Varaždin izabrao novog gradonačelnika

Image
Foto: PIXSELL

Goran Habuš, kandidat koalicije HNS-SDP-HSU, izabran je za novoga varaždinskog gradonačelnika u drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Varaždina i njegova dva zamjenika.

31.10.2011.
7:34
PIXSELL
VOYO logo

Goran Habuš, kandidat koalicije HNS-SDP-HSU, novi je varaždinski gradonačelnik.

Habuš je osvojio 70 posto glasova birača koji su pristupili izborima, a njegov protukandidat u drugom krugu, nezavisni kandidat Zlatko Horvat - 28 posto glasova birača koji su izašli na izbore.

Budući da u prvom krugu izbora, 16. listopada, nijedan od četvorice tadašnjih kandidata za gradonačelnika (HSLS-ov Miljenko Ernoić, HNS-SDP-HSU-ov Goran Habuš te nezavisni Zlatko Horvat i nezavisni Ladislav Ilčić) nije dobio više od 50 posto glasova birača koji su glasovali, danas je održan drugi krug u kojem su građani Varaždina novog gradonačelnika birali između dvojice kandidata koji su u prvom krugu dobili najviše glasova - Gorana Habuša i Zlatka Horvata.

Istovremeno s gradonačelnikom, građani Varaždina birali su i dva zamjenika gradonačelnika, pa su osim Habuša za gradonačelnika, za njegove zamjenike izabrani Natalija Martinčević i Vjeran Radelić.

Nakon što su obrađeni podaci sa svih 48 biračkih mjesta, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Alan Pretković u varaždinskoj je Gradskoj vijećnici izvijestio da je prema službenim, ali ne i konačnim podacima, danas glasovalo 14.580 od ukupno 41.256 birača s biračkih popisa za grad Varaždin, odnosno 35,34 posto. Rekao je da je važećih listića bilo 14.279, odnosno 97,94 posto, a nevažećih 298, odnosno 2,04 posto.

Habuš je istaknuo kako je očekivao pobjedu nad nezavisnim kandidatom Zlatkom Horvatom, ali da nije očekivao pobjedu s tako visokim postotkom glasova birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo