SUKOB MEĐU SINDIKATIMA? / Šverko: 'Sindikat metalaca nije i nikada neće izdati kolege sindikalce ni radnike'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

I dalje se borimo za restrukturiranje, a ne za stečaj, poručio je Šverko

31.3.2019.
14:16
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u pulskom Uljaniku Đino Šverko u nedjelju je u izjavi za Hinu poručio kako taj sindikat nije i nikada neće izdati kolege sindikalce ni radnike neovisno o tome što je vodstvo Sindikata metalaca u petak poslijepodne donijelo odluku o prekidu štrajka svojih članova u pulskom brodogradilištu.

"Mi nismo u nikakvom sukobu sa sindikatima koji djeluju unutar Uljanika. U petak smo dobili informaciju od odvjetničkog ureda Vukić iz Rijeke kako se opstruira rad na polarnom kruzeru koji se gradi u Uljaniku jer kooperanti koji su angažirani na izgradnji tog kruzera ne mogu do svog materijala i opreme u skladištima, navodeći čitav niz skladišta" - kazao je Šverko dodavši kako je stoga predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Siniša Kosić naredio prekid štrajka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi tu odluku kao podružnica moramo poštivati i o tome smo izvijestili kolege. Smatramo kako nikoga nismo ovim štrajkom impresionirali jer nas i dalje svi ignoriraju. No, ponavljam mi nismo i nikada nećemo izdati kolege sindikalce, niti radnike. I dalje se borimo za restrukturiranje, a ne za stečaj" - poručio je Đino Šverko. 

Inače, u subotu su čelnici Štrajkaškog odbora, Jadranskog sindikata i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku ostali zatečeno tom odlukom smatrajući je neprofesionalnom, neozbiljnom i neodgovornom jer su o njoj, kako su naveli, "doznali od Uprave i brodovlasnika, a ne od samog sindikata metalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su potvrdili kako ta dva sindikata nastavljaju sa štrajkom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo